zondag 9 februari 2014

Review St. Benoit 6,3%

Saint-Benoit (480-547) of de heilige Benedictus is de stichter van de benedictijnenorde. Voor deze orde was intellectuele arbeid en handenarbeid in de kloosters altijd al zeer belangrijk. In de loop der eeuwen maakten de benedictijnenmonniken gebruik van de oogst van tarwe, gerst en hop om rijke en volmondige bieren te brouwen op hun hoeves. 

St. Benoit 6,3%
Uiterlijk: De St. Benoit 6,3% is een mooi troebel blond bier met een zeer luchtige schuimkraag die afzwakt maar wel aanwezig blijft. Het bier is licht koolzuurhoudend.
Cijfer Jeroen = 8
Cijfer Patrick = 7

Geur: Vlakke aroma's die fris en fruitig zijn met een lichte hop geur.
Cijfer Jeroen = 7
Cijfer Patrick = 7

Smaak: Net als de geur is de smaak ook vrij vlak te noemen. Het fruitige karakter wordt veroorzaakt door de smaak van zoete sinaasappelschil. Het bittere van hop is voornamelijk te proeven tijdens de eerste paar slokken.
Cijfer Jeroen = 7
Cijfer Patrick = 7

Mondgevoel: Het bier geeft een aangename tinteling in de mond. Daarnaast heeft de St. Benoit 6,3% een mooie romige afdronk die lang aanwezig blijft.
Cijfer Jeroen = 7
Cijfer Patrick = 8

Algemene beoordeling Jeroen: De hoge verwachtingen (waar die vandaan komen mag Joost weten) die ik van tevoren had wat betreft de St. Benoit 6,3% zijn niet helemaal uitgekomen. Het sterke aan dit bier is de heerlijke romige en volle smaak die relatief lang aanwezig blijft. De hop smaak is licht bitter en is na een paar slokken nauwelijks meer waar te nemen. Dit zachte karakter van de St. Benoit 6,3% maakt het een lekkere door drinker. De eerste slok geeft een sterke tinteling die het bier erg fris maakt. De smaken zijn fruitig te noemen maar net als de geur vind ik deze erg zwak. Al om al vind ik de St. Benoit 6,3% een lekker fris bier voor de warme zomermaanden. Dit komt voornamelijk door de frisheid en het makkelijke doordrinken van de St. Benoit 6,3%.
Cijfer = 7,3

Algemene beoordeling Patrick: De St. Benoit 6,3% wordt gebrouwen in Brasserie Du Bocq in België. De fles met etiket ziet er veelbelovend uit. Op het etiket staat het woord "Abdijbier", wat bij mij al een glimlach op mijn gezicht tevoorschijn tovert. Ik ben namelijk een liefhebber van abdijbieren. Tijdens het inschenken van dit bier valt meteen de mooie troebelheid op met de luchtige schuimkraag. Helaas zit er naar mijn mening te weinig koolzuur in het bier. De geuren en smaken van de St. Benoit 6,3% zijn jammer genoeg vrij vlak te noemen. De zoete en fruitige smaak van sinaasappelschil is wel lekker aanwezig, maar het is voor mij niet voldoende om een hoger cijfer te geven dan een 7. Het is voor mij niet meer dan een gemiddeld abdijbier. Het lekkerste aspect van dit bier is het mondgevoel. Deze geeft een heerlijke tinteling op de tong en de afdronk is heerlijk romig te noemen. Het romige aspect neigt zelfs naar het vette toe. Desalniettemin is de St. Benoit 6,3% een prima bier om lekker door te drinken. 
Cijfer = 7,3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten