Bier en Eten

Koken met bier is voor elke kok een uitdaging. Naast de ontelbaar verschillende gerechten zijn er ook ontelbaar verschillende bieren die gebruikt kunnen worden tijdens het bereiden van eten. 

Omdat bier zoveel variërende smaken bevat is het belangrijk om te weten welke bieren het beste gecombineerd kunnen worden bij bepaalde gerechten. Er is hier geen standaard voor maar enkele tips hierin kunnen wel nuttig zijn. Zo kan je bijvoorbeeld bij een salade beter een Geuze, wit of fruitig bier drinken. Abdij en/of trappist bieren komen weer beter tot hun recht bij vlees, gevogelte of wild.

Durf je smaakpapillen bloot te stellen aan je experimentele gerechten met bier en kom tot de ontdekking hoeveel heerlijke gerechten je wel niet kan maken met bier.

Bierrecepten: 
  • Stoofpotje met Affligem DubbelEen stoofpotje met hamlappen in combinatie met uien, winterwortel, prei en een Affligem Dubbel bier om de saus van de stoofpot een heerlijk zachte maar vooral zoete smaak te geven.
Bierhapjes:
  • Trappistenkaas: Trappistenkaas wordt gemaakt bij 5 abdijen. Dit zijn Orval, Chimay, Westmalle, Engelszell en Mont-des-Cats. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten