- 600 gram hamlappen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel verse tijm
- 70 gram tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 1 winterwortel
- 1 prei
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Snijd de hamlappen in kleine stukjes. Pel en snipper de uien. Daarna verhit je de pan met 2 eetlepels olijfolie en bak je het vlees inclusief de uien bruin.
- Voeg 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels azijn, de tomatenpuree, verse tijm en 2 laurierblaadjes toe.
- Vervolgens voeg je ook het bier toe. Mijn keuze is gevallen op Affligem Dubbel omdat dit bier een een zacht en zoet karakter heeft wat lekker bij een stoofpot smaakt.
- Daarna stoof je het vlees 1,5 uur zachtjes gaar in een gesloten pan.
- Snijd de prei in ringen, schrap de winterwortel en snijd deze in plakjes.
- Verwijder de laurierblaadjes en voeg de prei en wortel de laatste 30 minuten aan het gerecht toe.
- Breng het gerecht als laatste op smaak door zout en peper toe te voegen.
- Dit gerecht is het lekkerst te combineren met rijst of aardappelen.
Het resultaat:
Doordat Affligem Dubbel een zacht en vooral zoet bier is, proef je dit goed terugkomen in de stoofpot. Affligem Dubbel heeft een zachte afdronk en hierdoor proef je nauwelijks bitterheid van de hop terug in het gerecht. Dit is erg belangrijk omdat anders de bitterheid het gerecht zal overheersen.
Eet Smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten