vrijdag 27 december 2013

Het 9e officiële trappistenbier - Zundert Trappist

Zundert Trappist:
De Internationale Vereniging Trappist heeft op 10 december besloten dat de Zundert Trappist het Authentic Trappist Product logo mag dragen. Hiermee is de Zundert Trappist het 9e trappistenbier in Europa en het 2e trappistenbier van Noord-Brabant en tevens van Nederland.



Geschiedenis:
In 1899 werd er door de abt van de abdij Koningshoeven uit Berkel-Enschot het startsein gegeven voor het bouwen van een nieuw klooster in Zundert. Op 24 mei 1900 namen de trappisten hun intrede in het klooster de Maria Toevlucht. De oude boerderij "De Kievit" uit 1851 werd in 1950 afgebroken. Alleen de windwijzer in de vorm van een kievit werd bewaard en op de nieuwe stal geplaatst. Tot 2009 hield men zich bezig met agrarische exploitatie waarna men zich ging oriënteren in de trappistenkloosters of het mogelijk was om binnen de abdij muren een trappistenbrouwerij te starten. Eind juni 2013 was de realisatie van de bierbrouwerij een feit en op 6 december 2013 werd de brouwerij officieel geopend door Burgemeester Leny Poppe-de Looff en abt br. Daniël. Op 10 december 2013 werd besloten dat de Zundert Trappist het Authentic Trappist Product logo mag dragen.

Het bier:
De Zundert Trappist is een koper kleurig bovengistend bier met een alcohol percentage van 8%. De fruitige aroma's zijn erg zoet van smaak en heeft volgens de kenners een lichte bitter.
Het bier wordt gedronken uit het speciaal ontworpen glas wat de smaak volgens de brouwers beter tot zijn recht laat komen. Daarnaast zijn er ook eigen ontworpen bierviltjes. 
Review:
Zodra wij dit bier hebben geproefd zullen wij onze ervaringen met jullie delen. Wij hopen dat we deze nieuwe trappist zo snel mogelijk kunnen toevoegen aan onze lijst met bier reviews.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten