dinsdag 31 december 2013

Review La Corne Blond 5,9% (Winnaar Gouden Pretcilinder 2013)

La Corne staat bekend vanwege het mooie hoornvormige bierglas waaruit het bier gedronken dient te worden. La Corne Blond 5,9% heeft in 2010 de zilveren Publieksprijs gewonnen op de Mondial de la bière te Straatsburg. Wij gaan testen of dit bier de prijs meer dan waard is.

La Corne Blond 5,9%



Uiterlijk: Tijdens het inschenken in het mooie hoornvormige glas valt meteen op hoe rijk het koolzuurgehalte is van dit bier. Daarnaast is de kleur heel mooi blond met een lichte troebelheid. De volle schuimkraag maakt het geheel af.
Cijfer Jeroen = 10
Cijfer Patrick = 10

Geur: De aroma's van La Corne Blond 5,9% hebben veel weg van een witbier. Dit houdt in dat de geur lekker fris en fruitig is.
Cijfer Jeroen = 10
Cijfer Patrick = 9

Smaak: Bij de eerste slok valt de mooie lichte bitterheid op. Deze bitterheid blijft lekker lang aanwezig. De frisse en fruitige geur is in de smaak zeker terug te vinden in de vorm van citrusvruchten.
Cijfer Jeroen = 9
Cijfer Patrick = 9

Mondgevoel: Het hoge koolzuurgehalte geeft een aangename sprankeling op de tong en het gehemelte. Het gevoel in de mond is verder soepel, aangenaam verfrissend met een hele lichte droogheid tijdens de afdronk.
Cijfer Jeroen = 8
Cijfer Patrick = 9

Algemene beoordeling Jeroen: De La Corne Blond 5,9% is een overweldigend fris blond bier. Het heeft een prachtige goudgele kleur en is licht troebel. Wat opvalt aan de La Corne Blond 5,9% is dat er veel koolzuur in dit bier zit. Dit geeft het bier een verfrissende smaak. De geur van de La Corne Blond 5,9% is erg herkenbaar. Het doet me denken aan de specifieke frisse citrusgeur van het witbier van Hoegaarden. De citrusgeur en smaak hebben zeker de boventoon bij dit bier maar ook de subtiele droge bitterheid, die lang aanwezig blijft, is erg prettig. Een absolute aanrader voor de mooie zonnige terras momenten.
Cijfer = 9,3

Algemene beoordeling Patrick: Toen ik de La Corne Blond 5,9% met origineel hoornvormig glas voor mijn verjaardag kreeg van Jeroen was ik erg blij! Ik wist meteen dat dit bier wel goed zou smaken. Bij het openen van de fles kwam er al een zeer aangenaam aroma mijn neus ingekropen. En dit aroma deed vermoeden dat de smaak ook zeer aangenaam zou moeten zijn. Dit bier straalt frisheid uit voornamelijk door de citrusvruchten die duidelijk naar voren komen. Wat een geweldig bier hebben de brouwers op de markt gezet. Het drinkt zeer lekker weg ondanks het hoornvormige bierglas. Het uiterlijk van dit bier met de mooie volle schuimkraag in combinatie met de frisse en fruitige geur en smaak, maakt La Corne Blond 5,9% een echte aanrader voor de lente- en zomerdagen! Dit bier had in mijn ogen de gouden Publieksprijs tijdens de Mondial de la bière mogen winnen. Ik zeg: PROOST!
Cijfer = 9,3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten