dinsdag 10 december 2013

1e editie Abbey Beer Festival Breda 2013/2014

Bourgondisch Breda:
De 1e editie van het Abbey Beer Festival te Breda was een onderdeel van een evenement dat Bourgondisch Breda heet. Tijdens dit festival presenteerde verschillende bedrijven, restaurants en cafés in Breda hun culinaire kunsten. Dit alles vond plaats in de Grote Kerk van Breda en is daarmee één van de grootste culinaire manifestaties van West-Brabant.












1e editie Abbey Beer Festival:
Het Abbey Beer Festival, wat een initiatief is van "Café Sam Sam" en "Café Zeezicht", was de 1e editie tijdens Bourgondisch Breda (3e editie). Tijdens deze editie in de Grote Kerk van Breda konden de bourgondiërs genieten van 100 Abdij en Trappistenbieren van wel 25 verschillende brouwerijen. Zo kon je onder andere genieten van bekende biermerken zoals Leffe, Grimbergen, La Trappe en Westmalle maar ook van de (voor mij) onbekendere Abdij en Trappistenbieren waaronder Ename, Floreffe, Steenbrugge, Tongerlo en nog vele anderen. 















Grote Kerk:
De Grote Kerk van Breda is een perfect decor voor bourgondiërs. De sfeervolle kerk van de Nassau stad was ingericht met verschillende stands waar de verschillende bedrijven van Breda hun producten deden presenteren. Sommeliers, Koks en Horeca personeel lieten zich van hun beste kant zien door hun kennis van de producten zo goed mogelijk te verkopen. Omdat ik een bierliefhebber ben, viel het me op dat het barpersoneel van het Abbey Beer Festival erg goed op de hoogte was van het bier wat zij deden schenken. Een enorm pluspunt voor een festival wat tot in de puntjes is georganiseerd.

Eenmaal je drankje of hapje bestelt, kon je plaats nemen op het terras van witte houten tafels en stoelen die waren geplaatst in het midden van de kerk. Hierdoor had je een prachtig uitzicht op de architectuur en inrichting van de Grote Kerk.


Het Abbey Beer festival is een aanrader voor elke bierliefhebber die van speciaalbieren houdt. De gezelligheid, warmte en decor mag met recht bourgondisch genoemd worden waardoor dit een top evenement is wat zeker voor herhaling vatbaar is. Wij kijken alweer uit naar volgend jaar. Misschien zijn jullie er dan ook bij!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten