maandag 30 december 2013

Het 10e officiële trappistenbier - Spencer Ale (USA)

Spencer Ale Trappist:
De Internationale Vereniging Trappist heeft op 10 december naast de Zundert Trappist ook besloten dat de Spencer Ale uit Amerika het Authentic Trappist Product logo mag dragen. Hiermee is de Spencer Ale het eerste trappistenbier dat buiten Europa wordt gebrouwen.


Geschiedenis:
In 1811 werden en monniken gestuurd vanuit Europa naar Amerika om daar een Trappist brouwerij te starten. Na wat strubbelingen werd de Abdij van Petit Clairvaux gesticht en begon men daar bier te brouwen voor eigen consumptie. Na meerdere branden en verhuizingen kwamen de monniken in 1954 in het plaatsje Spencer (in de buurt van Boston) terecht. Hier werd de Abdij van Saint Joseph gesticht. Op 10 december 2013 mocht de Saint Joseph's Abdij toetreden tot de Internationale Vereniging Trappist. De Spencer Ale werd hierdoor het eerste Trappistenbier buiten Europa. 


Het bier:
De Spencer Ale is een Trappist bier met een ongefilterde goudgele kleur. De Spencer Ale is een bier dat na gist op de fles wat de fruitige aroma's van het bier ten goede komt. Het bier heeft een volle smaak en een lichte bitterheid met een droge afdronk. De Spencer Ale bevat een alcoholpercentage van 6,5%. Het bier wordt uit het zelfontworpen Spencer Chalice glas gedronken. 



Review:
Zodra wij de Spencer Ale hebben geproefd zullen wij onze ervaringen met jullie delen. Wij hopen dat we dit nieuwe trappist bier zo snel mogelijk kunnen toevoegen aan onze lijst met bier reviews.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten