zondag 22 december 2013

J&P Bierproeverij: Lekkere Blondjes

Afgelopen zaterdag 21-12-2013 was het weer zover: de 2e editie van de J&P Bierproeverij! Wederom was het een groot succes te noemen als we de aanwezigen mogen geloven. 

Omdat we natuurlijk beginners zijn in de Wereld van Bier hebben we geprobeerd te leren van de eerste J&P Bierproeverij. Daarom hadden we voor deze editie een andere opzet bedacht, namelijk het interactief maken van de bierproeverij. Dit is de gezelligheid van de avond duidelijk ten goede gekomen.

Als je een bierproeverij wilt organiseren moet er natuurlijk een mooi thema verzonnen worden. En aan een mooi thema moesten wij denken aan mooie vrouwen, en met name blonde vrouwen. Zie hier, het thema Lekkere Blondjes werd geboren!

Na het zoeken van een thema moesten er uiteraard bieren uitgezocht worden die bij het thema passen. We hebben gekozen voor Trappistenbieren met een blond uiterlijk. Dan kom je al snel terecht bij de blonde- en tripelbieren. Gelukkig is de keuze uit blonde trappistenbieren niet heel uitgebreid, dus de keuze was snel gemaakt.





De volgende bieren hebben we geproefd:
Tijdens de J&P Bierproeverij werden 2 heerlijke salades, Grieks en Couscous, geserveerd en 5 soorten Belgische kazen. Daarnaast was er volop stokbrood en water aanwezig om de smaakpapillen te neutraliseren. 
Het was de bedoeling om de avond interactief te laten verlopen. Iedereen kreeg een formulier in de vorm van een menukaart waarop bij ieder bier naast een cijfer ook aan te geven was welke smaken en geuren je kon herkennen. Dit zorgde natuurlijk voor mooie en leuke discussies. Na elk bier vertelden wij welke smaken en geuren er aanwezig zijn in de geproefde bieren.
Uiteindelijk werd het tijd om alle 5 bieren een cijfer te geven. Alle cijfers werden bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal personen die aanwezig waren. Je kon de bieren scoren van 1 tot 5 waarbij 1 = zeer slecht, 2 = slecht, 3 = voldoende, 4 = goed en 5 = zeer goed.

De volgende cijfers werden aan de bieren gegeven:
  • La Trappe Puur: 3,6
  • Achel Blond: 4,2
  • La Trappe Blond: 4,5
  • Chimay Wit: 3,7
  • Westmalle Tripel: 3,1
De La Trappe Blond 6,5% werd uiteindelijk gekroond tot winnaar van de J&P Bierproeverij: Lekkere Blondjes!

Zoals al eerder gezegd was het weer een mooie avond waarbij alle bieren een mooie voldoende hebben gescoord! Dit smaakt zeker naar meer en vandaar dat we in 2014 gewoon doorgaan met bier proeven!

Bij deze willen wij, Jeroen en Patrick, iedereen bedanken voor een geslaagde J&P Bierproeverij! Proost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten